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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
16/11/2012 |
Data da última atualização: |
16/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REZENDE, F. A. de; CARVALHO, G. J.; FERREIRA, E. B. |
Afiliação: |
FABIANA ABREU DE REZENDE, CPAMT. |
Título: |
Composting of coffee husk and cattle manure. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Ciências Agro-Ambientais, Alta Floresta-MT, v.10, n.1, p.109 - 119, 2012. |
Volume: |
10 |
Páginas: |
109-119 |
ISSN: |
1677-6062 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of organic compost in agriculture is a practice that brings many advantages, avoiding environmental contamination and nutrients immobilization, besides being a source of
organic matter in soil. Thus, this study addresses the production of organic compost through the association of wastes in different intervals of tilling. These practices are undertaken to better understand the influence that these procedures, association of waste and different tilling intervals, have on the final product and its influence on the cultivation of sorghum (Sorghum bicolor). The experiments were conducted on the Universidade Federal de Lavras? campus, one in field and another in greenhouse. Two different mixtures of residues for compost were made, only coffee husk and coffee husk associated with cattle manure, wich suffered four different tillage intervals and after obtained the compost they were tested in agricultural crop. Larger tilling intervals reduce nitrogen loss and decrease the need of labor. Organic composts obtained with shorter tilling intervals present a lower electrolytic conductivity. The addition of manure to the coffee husk provides a decrease in the C / N ratio. Composts from the mix of coffee husk and manure provide better results for fresh and
dry biomass. |
Palavras-Chave: |
Confinement systems. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01839naa a2200193 a 4500 001 1939797 005 2012-11-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1677-6062 100 1 $aREZENDE, F. A. de 245 $aComposting of coffee husk and cattle manure.$h[electronic resource] 260 $c2012 300 $a109-119 10 490 $v10 520 $aThe use of organic compost in agriculture is a practice that brings many advantages, avoiding environmental contamination and nutrients immobilization, besides being a source of organic matter in soil. Thus, this study addresses the production of organic compost through the association of wastes in different intervals of tilling. These practices are undertaken to better understand the influence that these procedures, association of waste and different tilling intervals, have on the final product and its influence on the cultivation of sorghum (Sorghum bicolor). The experiments were conducted on the Universidade Federal de Lavras? campus, one in field and another in greenhouse. Two different mixtures of residues for compost were made, only coffee husk and coffee husk associated with cattle manure, wich suffered four different tillage intervals and after obtained the compost they were tested in agricultural crop. Larger tilling intervals reduce nitrogen loss and decrease the need of labor. Organic composts obtained with shorter tilling intervals present a lower electrolytic conductivity. The addition of manure to the coffee husk provides a decrease in the C / N ratio. Composts from the mix of coffee husk and manure provide better results for fresh and dry biomass. 653 $aConfinement systems 700 1 $aCARVALHO, G. J. 700 1 $aFERREIRA, E. B. 773 $tRevista de Ciências Agro-Ambientais, Alta Floresta-MT$gv.10, n.1, p.109 - 119, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
28/11/2023 |
Data da última atualização: |
28/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
DIAS, J. A.; OLIVEIRA, A. M. de; MACEDO, S. C. C. |
Afiliação: |
JULIANA ALVES DIAS, CPAF-RO; AUDENICE MIRANDA DE OLIVEIRA, PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIAS AMBIENTAIS; STEFANY CRISTINA CORDEIRO MACEDO, FACULDADES INTEGRADAS APARÍCIO CARVALHO. |
Título: |
Boas práticas de ordenha para redução da contagem de bactérias deteriorantes do leite nas condições de produção prevalentes em Rondônia. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2023. |
Páginas: |
17 p. |
Série: |
(Embrapa Rondônia. Comunicado técnico, 422). |
ISSN: |
0103-9458 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
ODS 12. |
Conteúdo: |
Avaliações relacionadas à qualidade microbiológica do leite fornecem diretrizes para a definição de estratégias para adoção/adequação de práticas e processos a fim de garantir padrões de produção, e reduzir o descarte de matéria-prima fora dos padrões higiênico-sanitários estabelecidos, entre outros efeitos adversos nos derivados lácteos. Portanto, está alinhado ao "Objetivo de Desenvolvimento Sustentável" – ODS 12 proposto pela Organização das Nações Unidas (ONU), que visa garantir padrões de produção e de consumo sustentáveis. |
Palavras-Chave: |
Amazônia Ocidental; Rondônia; Selo ODS 12; Western Amazon. |
Thesagro: |
Contaminação Bacteriana; Higiene; Leite; Ordenha; Produção Leiteira; Qualidade. |
Thesaurus NAL: |
Bacterial contamination; Good hygiene practices; Milk production; Milk quality; Milking. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158828/1/cpafro-19043.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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